VanSpeykWheels

Chris King logo

Chris King Service Center

Chris King staat synoniem voor precisie onderdelen. Mooie naven met een mooi geluid, bestaand uit enkel kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Het ontwerp is ingenieus en lijkt nergens op het gangbare ontwerp van naven. Alle onderdelen van de Chris King naven zijn te onderhouden en zelden hoeft er iets weggegooid te worden.

Hebben mijn Chris King naven onderhoud nodig?

U heeft een kwalitatief hoogwaardig product aangeschaft. Dit betekent echter niet dat er geen periodieke onderhoud nodig is. Dit kunt u bij VanSpeykWheels laten uitvoeren. Ik beschik over het specifieke Chris King gereedschap en de kennis, onderdelen en smeermiddelen die nodig zijn om het onderhoud correct en zonder schade, aan de naaf en onderdelen, te kunnen verrichten.

Hoe vaak moet ik mijn Chris King naven laten onderhouden?

De condities waarin u rijdt dicteren de interval waarbij de naven onderhouden moeten worden. In principe gelden de volgende richtlijnen vanuit Chris King:

“Riding conditions will determine how often to service your hubs. As a beginning guideline, your hubs should be serviced every 6-18 months in normal and dry conditions and every 3-6 months in wet or muddy conditions.”

Als vuistregel kunt u eens per jaar aanhouden, voor een gemiddeld gebruik. Rijdt u veel in natte omstandigheden en gaat u de winter in met een recent onderhouden navenset, dan kunt u het beste na de wintermaanden de naven na laten kijken.

Moeten mijn Chris King naven ingereden worden?

Nieuwe Chris King naven moeten ingereden worden. Het is wisselend bij welke kilometrage voldoende speling is ontwikkeld om de naven opnieuw af te laten stellen. Na de eerste 500km is de goede vuistregel. Het is heel belangrijk dat deze stap niet overgeslagen wordt, anders kan er schade ontstaan in uw nieuwe naven wat een dure reparatie betekent.

Chris King navenonderhoud

Compleet onderhoud voornaaf

€30

Compleet onderhoud achternaaf

€60

RingDrive onderhoud

€30