VanSpeykWheels

Werkwijze

De kogel is door de kerk. Er moet een nieuwe set handgespaakte wielen komen. Misschien een set handgespaakte klimwielen voor het aankomende bergen uitstapje. Of een handgespaakte set carbon wielen met hoge velgen voor de polder. Iets wat steviger, wielen voor zware fietsers, of een sterke gravel wielset. Velgen die iets meer comfort bieden.


Maar waar begin ik? En wat moet het kosten? De combinaties zijn eindeloos en de vele mogelijkheden misschien intimiderend. Een nieuwe set handgemaakte wielen koop je niet ieder half jaar. Net als met alles wat je op maat koopt, moet je de tijd voor nemen en alle informatie laten bezinken. Vragen stellen, veel vragen stellen, hoort er bij. Dat vind ik prettig omdat ik dan steeds meer kom te weten over jouw wensen en een beetje over jouw persoon. Alleen dan, kun je er alles uit halen en kan ik een set aanbieden, waar je jaren mee vooruit kunt met veel plezier.


Ik ga met iedere klant het vraaggesprek aan. De een heeft duidelijk voor ogen wat die wil. De andere heeft meer een algemene wens en een budget in zijn hoofd en gaat met een open vizier het avontuur in. Ervaring leert dat de meesten uiteindelijk kiezen voor iets wat niet per se hun eerste keus was geweest.

Dit heeft meerdere redenen en deze komen ruim aan bod tijdens het selectie proces.

– Er worden alternatieven aangeboden waar in eerste instantie niet aan gedacht is
– Configuraties die in eerste instantie te duur leken, blijken achteraf met een paar kleine aanpassingen toch niet ver te liggen van het oorspronkelijke budget
– De wensen en het gewicht van de rijder stroken niet met elkaar, ik maak geen wielsets, waarbij ik bij voorbaat al weet dat deze de belasting niet aankunnen, op de lange termijn
– De wensen van de rijder en het beoogde gebruik van de wielset komen niet overeen met elkaar

Aluminium handgespaakte wielsets vanaf 470,-
Carbon handgespaakte wielsets vanaf 1050,-

Levertijd: Gemiddeld 3 weken