VanSpeykWheels

Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe wielset. Uw wielen zijn met de grootste zorg en aandacht volledig met de hand gebouwd, gebruik makend van onderdelen van top kwaliteit. De gekozen onderdelen zijn zorgvuldig uitgezocht en uitgebreid op de weg getest door ervaren fietsers, in alle weersomstandigheden.

VSW A45 SL PL velgen

Onze carbon velgen voldoen aan de nieuwste trends in de wereld van racefietsen. Een laag gewicht voor een snelle acceleratie en directe besturing. Een grote interne breedte waardoor moderne banden goed ondersteund worden in de bochten. Geoptimaliseerd voor 28mm banden voor meer comfort. Tubeless ready voor meer comfort en een kleinere kans op een lek gereden band. De velgen zijn gemaakt in een moderne U vorm waardoor deze, icm met 28mm banden, een goede aerodynamisch score kunnen weerleggen en weinig last hebben van zijwind.</p>n<p>Het lage gewicht wordt bereikt door het gebruik van Toray 800 carbon vezels en door een moderne productieproces. Hierdoor is er geen verflaag meer nodig, de velgen worden afgewerkt met een krasvaste vernislaag. Deze productiemethode heeft als resultaat dat de velg een mooie zachte glans krijgt waarbij de carbon details goed zichtbaar zijn. Dit is ook tevens de garantie dat er geen imperfecties in de velg verborgen zitten, verstopt onder een verflaag.

Materiaal: carbon
Hoogte: 45mm
Interne breedte: 21mm
Externe breedte: 28mm
Gewicht: 365gr (+/-15gr)
Berijders gewichtslimiet: 110kg
ERD: 549

ERASE Road V2 naven

ERASE naven worden geproduceerd in Belgiƫ. ERASE is een begrip in de wereld van custom wielsets en heeft een reputatie opgebouwd van sterke en betrouwbare naven. De lagers zijn van een groot formaat en voorzien van goede afdichtingen waardoor deze een lage levensduur hebben. Onderhoud is heel simpel daar er geen enkel speciaal gereedschap nodig is om de naven open te maken en onderdelen te vervangen.

Een van de voordelen van de ERASE naven is het gebruik van een titanium body. Deze zijn zeer sterk en zeker voor Shimano rijders aan te raden. Aluminium body’s raken snel beschadigd door de losse kransjes van Shimano cassettes waardoor deze regelmatig vroegtijdig vervangen moeten worden. Het titanium body van de ERASE naven vertoont deze problemen niet.

ERASE maakt gebruik van het bewezen ratchet systeem. Deze heeft een vertanding van 36 punten waardoor de naaf zeer snel reageert als de rijder aanzet. Het lage gewicht van de naven draagt bij aan het laag houden van het gewicht van het geheel wiel.

Gewicht naven set: 327gr
Materiaal body: titanium
Body uitvoeringen: Shimano HG Road (10/11/12 speed) / SRAM XDR / Campagnolo (9/10/11/12 speed/EKAR)
Lagers: TPI, voor: 2x 6902, achter: 4×6902
Kleuren: zwart/rood/oranje/zilver
Land van oorsprong: Belgiƫ

Meer informatie: ERASE

Sapim spaken en Sapim messing nippels

Sapim is de meest bekende fabrikant van spaken en nippels en dat is niet zonder reden. Sapim levert spaken van zeer hoge kwaliteit die bij een goed opgebouwde wiel zelden voor problemen zullen zorgen.</p>n<p>VanSpeykWheels bouwt alle wielen standaard met messing nippels. Dit omdat messing nippels sterker zijn dan aluminium en minder snel corroderen. Dit zorgt ervoor dat uw wielen op de lange termijn makkelijk onderhouden kunnen worden.

Bouwkwaliteit

Ieder wiel wordt door mijzelf zorgvuldig gebouwd. De toleranties die ik hanteer voor laterale (0,15mm) en radiale (0,20mm) afwijkingen zorgen er voor dat uw wielen perfect uitgelijnd zijn in alle richtingen. Bij uw aankoop heeft u een kaart ontvangen met alle gegevens van uw wielen. Hier kunt u de afwijkingen terug vinden. Door speciale meters te gebruiken kan ik afwijkingen meten en corrigeren op een schaal van 0.01mm. De balans in de spaakspanning tussen de spaken per zijde, wordt gewaarborgd door een maximale afwijking onderling van 6% (in de industrie geldt een afwijking van 20% als acceptabel).

Onderhoud

Uw handgespaakte wielen hoeven niet nagetrokken te worden. De wielen zijn correct ontstrest waardoor dit niet nodig is.

Was uw wielen niet met agressieve ontvettingsmiddelen. Door het afspoelen van de wielen met water kunnen resten van deze middelen terecht komen in de lagers. Gebruik een simpel, uitgedunde emmer sop met lauw water. Spoel de wielen af met een zachte wijde stral en richt het water niet direct op de lagers. Het wordt ten strengste afgeraden om een hoge druk reiniger te gebruiken.

Laat uw wielen minimaal eens per jaar nakijken. Deze check bestaat uit een visuele controle op beschadigingen die voor een grotere schade zouden kunnen zorgen, het nameten van de laterale en radiale afwijkingen, de spaakspanning en voornamelijk het schoonmaken en opnieuw invetten van de ratchet mechanisme.

ERASE naven maken gebruik van Dumonde Pro X Freehub Grease voor het smeren van de ratchet. Gebruik geen rode ratchet vet van DT Swiss, deze is te dik.

Garantie

ERASE biedt levenslange garantie voor de eerste eigenaar.

VanSpeykWheels biedt 2 jaar garantie op de bouw en overige onderdelen. Tubeless tape en tubeless ventielen vallen hier niet onder. Voor meer details raadpleegt u de algemene voorwaarden. Deze kunt u hier vinden.